Iværksættere vinder prisen for Årets it-hjælpemiddel

Søren Juhl fra Randers og Hans Henrik Søllested fra Odense er hovedpersonerne i den nye og innovative virksomhed ABCzoo. Det begyndte med to voksne legebørn, der ville udvikle og producere pædagogiske computerspil til de allermindste – og gjorde det. Dørene til deres spil-univers ABCzoo er først lige slået op. Alligevel har de allerede nu vundet prisen for Årets it-hjælpemiddel. Mød de store legebørn, der med fantasi og gå-på-mod er godt igang med at skrive et vaskeægte erhvervseventyr.

Lyst, leg & læring er visionen hos ABCzoo. Derfor er mændene bag den nystartede virksomhed, naturligvis begejstrede over, at den legende tilgang har båret frugt. Den nyvundne ærefulde pris for Årets it-hjælpemiddel, blev vundet onsdag d. 16. september – præcis, og kun en uge efter, virksomheden slog dørene op.

Glade arkitekter
De to havearkitekter bag ABCzoo er selv småbørnsfædre med et intakt lege-gén, og det er måske en del af forklaringen på succesen. Samtidig arbejder Søren Juhl på flere projekter for DR, mens Hans Henrik Søllested allerede har stor erfaring med livet som selvstændig kreativ.

– Det har været helt fantastisk at gennemgå processen fra tanker, ideer over skitser og udkast – og nu altså til det færdige resultat. Vi har selvfølgelig brugt rigtig mange timer på spillene, og det har været både sjovt, spændende og ikke mindst utrolig lærerigt, siger Hans Henrik Søllested og Søren Juhl.

Begejstrede fagfolk
Det var IKT-gruppen, Region Midtjylland, der indstillede ABCzoo til prisen for Årets it-hjælpemiddel. Gruppen fremhæver ABCzoo-spillene for at være både auditivt og visuelt let forståelige for børn. Som noget specielt er spillene samtidig udviklet, så de ikke forudsætter, at børnene kan håndtere en mus.

– En af spillenes andre store fordele er, at børnene selv kan styre gennem dem, udelukkende ved brug af markør. Det er særdeles hensigtsmæssigt til de allermindste, der kan have svært ved at håndtere en almindelig mus. Spillene er meget velegnede til små computerbegyndere og til brug af touchskærm, siger Kirsten Rud Bentholm fra IKT-gruppen, der også fremhæver spillenes enkle og tydelige grafik samt den venlige stemmeguide.

Online-engagement
Med ABCzoo’s computerspil undgår småbørnsforældre en CD, der kan gå i stykker eller blive væk. Spillene udmærker sig bl.a. ved at være online – det gælder også store dele af samarbejdet mellem Søren Juhl og Hans Henrik Søllested.

– Vi bor lige omkring 200 km fra hinanden, i henholdsvis Randers og Odense. Men med internettet er det ikke et problem – og vi risikerer ikke at blive trætte af at se på hinanden, siger de med et smil og fortsætter:

– Lysten til at prøve vores idé af, og skabe et univers med sjove og lærerige kvalitetsspil, har været langt større end udfordringerne ved den fysiske afstand. Samarbejdet har været nøjagtigt lige så let, som det er at gå online på ABCzoo og spille.

Spillene finder du på hjemmesiden www.abczoo.dk, hvor de også kan købes online for kr. 49,- for hele spilpakke 1 (for 3 mdr.). ABCzoo-spillene er kompatible med både PC og Mac – det eneste, der kræves er en internetforbindelse.

Yderligere oplysninger hos
Hans Henrik Søllested
Bøllemosegyden 78
5491 Blommenslyst
tlf.
66166101 eller 22545895.
og
Søren Juhl
Hadsundvej 539
8983 Gjerlev J
tlf.: 26253905.

E-mail: info@abczoo.dk

Se også www.abczoo.dk

Kirsten Rud Bentholm fra IKT-gruppen kan kontaktes på tlf. 87347134

Format: PC og Mac (internetbaseret)
Web: www.abczoo.dk
Udgiver: ABCzoo
Udvikler: ABCzoo
Genre: Børnespil
Pris: fra 49,-

Klik her for at downloade pressefoto
(illustrator Søren Juhl til venstre, programmør Hans Henrik Søllested til højre)

Klik her for at downloade zip-fil med logoer og screenshots fra spillet

Se links til downloads ved at klikke her

Læs nyheden om kåringen på hmi.dk ved at klikke her